Toidu valmistamisel jälgime GI toitlustuse põhimõtteid, tervislikkust ja ka elanike toiduallergiate ja – talumatustega.
GI (glükeemiline indeks) on toitumisviis, mis keskendub toiduainete valikule, võttes arvesse nende mõju veresuhkru tasemele. GI hindab süsivesikute sisaldavate toitude mõju veresuhkru tasemele pärast nende söömist. Toidud, millel on kõrge GI, põhjustavad kiiret veresuhkru tõusu, samas kui madala GI toidud põhjustavad aeglasemat ja stabiilsemat veresuhkru tõusu. Kiire veresuhkrutõus võib põhjustada ajutist energialangust ja väsimust, mis võib mõjutada keskendumisvõimet, mälu ja muud kognitiivset tegevust. Lisaks võib see põhjustada meeleolu kõikumisi, sealhulgas ärevust või ärrituvust ehk see tekitab kehas ja käitumises reaktsioone ning mõjutab ka ajukeemiat. Sellest tulenevalt on oluline hoida veresuhkru taset stabiilsena tervislike eluviiside abil.
Tervislik toitumine on meie jaoks tasakaalustatud toitumisviis, mis pakub kehale kõiki vajalikke toitaineid optimaalse tervise ja heaolu säilitamiseks. See hõlmab mitmekesisust, tasakaalu ja mõõdukust toiduvalikutes, eelistame värskeid ja kvaliteetseid toiduaineid ning väldime töödeldud ja suhkrurikkaid toite. Tervislikult söömine ei tähenda igavat toidulauda ja maitsvatest toitudest loobumist. Just vastupidi! See hõlmab endas tasakaalu, mille saavutad kui sööd mitmekesiselt ja nii palju, kui su keha vajab. Nii saab keha kätte vajalikud toitained, et olla terve, tegus ning tunda ennast hästi. Kuna vee joomine on tervisele oluline, siis jälgime ka veetarbimist, luues elanikele sellest mõnusa harjumuse.